Op fietse
Door: Luuk
Blijf op de hoogte en volg Luuk
21 Juli 2023 | Duitsland, Meppen
Dag 1, 21 juli, Groningen - Meppen, 122 km
Vorig jaar eindigden we de tweede dag van onze fietstocht naar Santiago de Compostela in Hummelo, in de Achterhoek. Vlak voordat we het dorp binnen reden kwam ons een man tegemoet op een herenrijwiel - zo’n stijve, zwarte klassieker. Hij droeg een hoed, zat kaarsrecht in het zadel en sloeg rechtsaf vlak voordat wij bij hem waren. Het was Bennie Jolink, de voorman van Normaal.
Ik wist het zeker, maar ik was de enige van ons drieën. De ene reisgenoot keek dorstig naar de horizon en riep dat hij bier wilde. De andere tuurde gespannen op zijn mobiele telefoon en zei dat we op de rode lijn zaten. Mijn beide vrienden hadden Bennie Jolink niet gezien en wezen mij er fijntjes op dat Jolink zich per motor pleegt te verplaatsen, en wel oerend hard
Naderhand twijfelde ik. Was het echt Bennie Jolink geweest, of was de wens de vader van mijn gedachten?
Vandaag reden we door Drenthe. Langs de statige beuken bij Vries, door de dichte bossen van Borger, op de grens van zand en veen bij Valthe, en toen door Emmen, via het Oostersebos, Klazienaveen en Zwartemeer naar Schöninghsdorf bij de Duitse grens. Dit was het land van Daniël Lohues en van Skik. En wij reden hier op onze fietse.
Maar hoe we onze ogen ook inspanden, van Lohues geen spoor.
Dat was een kleine tegenvaller, dat was jammer. Maar verder hadden we niets te klagen. We hadden de banden vol met wind, en voor, naast en achter ons regende het, maar wij laveerden behendig tussen de buien door. Om vijf uur zaten we hoog en droog in Meppen.
21 Juli 2023 - 21:38
Karin:
Leuk weer een blog.
Pas geleden concertje van Daniel Lohues meegemaakt. Fietse ook gehoord.
Fijne tocht!!
Groetjes
21 Juli 2023 - 21:54
Inge:
Geweldige mannentraditie. Op fietse lijf en geest aan het werk. Heel veel plezier, Luuk.
21 Juli 2023 - 22:44
Lilian:
Oude mannen? De duvel is oud!
Behouden vaart, uh, ik bedoel tocht [e-1f6b2][e-1f6b2][e-1f6b2]
21 Juli 2023 - 23:26
Wim Zijlstra:
Het ritme; ritme in drievoud. Geen wonder dat je Bennie en Daniël hoort. Ik luister naar Luuk, en Henk, en Sjon. Avond aan avond, drie weken lang. Het ritme; ritme in drievoud. Ik hoor een melodie.[e-1f609]
22 Juli 2023 - 10:33
Linda:
Heerlijk weer op pad met de mannen! Veel plezier.
22 Juli 2023 - 17:06
Van Der Linden :
Geweldig weer met zijn 3en ? Goeie reis geniet !